tisdag 26 april 2011

Nytillskott i familjen


I vår familj finns ett stort djurintresse. Lilla I och lilla K har tjatat om alla möjliga djur i flera år. En kanin har stått högt upp på önskelistan. Jag har inte velat ge dem något för jag vet hur det kan bli med ointresserade barn, ledsna djur och jag som pliktskyldigast städar och matar dem.
Lilla I fick en liten sibirisk dvärghamster för 1,5 år sedan för att vi skulle se om hon kunde sköta ett djur som ändå inte lever så länge. Dvärghamstrar lever ca 1-2 år. Hon har skött den bra och vi kunde se att hon faktiskt kunde sköta ett djur.
Så nu när hon fyllde 7 år och lilla K fyllde 8 år fick de en varsin kanin. Det är 2 honor som är syskon, lejonhuvade dvärgvädurar. Jättesöta med bruna fina ögon och fantastisk lång mjuk päls. Det blir nog en del hårvård för att kunna hålla ordning på dem. Vi hämtade dem på Lövåsens gård hos en jättetrevlig tjej som heter Sophia. Hon verkar jätteseriös och engagerad i sina kaniner som alla ser jättefina och lugna ut.
Kaninerna heter Tessi och Tindra. Nu får vi se hur det går och om vi lyckas få kaninerna att känna sig trygga och bli tama.

2 kommentarer:

  1. Vilka söta små ulltussar - förstår att inte bara barnen är överförtjusta =)

    SvaraRadera