onsdag 20 april 2011

Det går så fort 2Har insett att det är vår. Äntligen! Som vi har väntat på detta mirakel. Nu när det äntligen sker går det så himla fort att man nästan inte hinner med.
För 3 veckor sedan när jag åkte på pärlträff var det fortfarande helt fruset och 3 dm snö över stora delar av vår gräsmatta.
Nu finns inte tillstymelse till snö kvar. Allt spirar och grönskar. Träden har stora knoppar och det är löv på bärbuskarna. Katterna njuter utomhus och kommer bara in för att visa upp sina byten med jämna mellanrum. Fåren är ute på heltid och lammet Ullrik går bredvid sin mamma och njuter i solen. Myggen surrar och sticks. Fåglarna kvittrar som tokar. Barnen har växt ur alla sina kläder. Cyklarna är för små. Det är ljust nästan hela tiden. Flickorna bär kjol och ser ut som vårblommor hela bunten. Tjusiga sommarbilar och motorcyklar plockas fram. Musik spelas övedrallt. Uteserveringarna monteras upp. De första soltorkade lakanen är fantastiska att sova i. Människor blir positiva och glada.
Jag skulle inte vilja missa en enda sekund av denna fantastiska förvandling som sker i Sverige varje vår. Skulle aldrig åka på en utlandsresa under april-maj. Det är ett av naturens stora förvandlingsnummer. Jag älskar vår och allt den för med sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar